Ingen dans på roser

NEDERLAG: Frank Lampard og Chelsea fikk ikke med seg noen poeng fra St. James’ Park denne gang – heller Foto: Chelsea FC

Chelsea dominerte kampen fra start til slutt, men det var ikke godt nok til å ta med seg poeng tilbake til London – noe The Blues hadde trengt for å sikre topp 4-plasseringen sin.

De blåkledde endte opp med 70% ballbesittelse og hadde 19 skudd i løpet av kampen. Det høres jo, isolert sett, ganske bra ut – men når kun fire avslutninger havnet innenfor stengene, så er det lett å skjønne at det er noe som skurrer. Et problem som Lampard har vært åpen om i media selv.

Problemet i denne kampen var at Chelsea ikke var kliniske foran mål. Newcastle lå bra defensivt og klarte enkelt å låse av angrepsrutinene til Chelsea. De klarte heller ikke å vri spillet raskere når det ble åpne rom på sidene og det gikk litt for sakte. All credit til Newcastle som forsvarte seg som helter.

Chelsea fikk fjernet overgangsnekten og kan handle i dette overgangsvinduet. Chelsea trenger nye offensive impulser som kan ta dette laget et steg videre fra nåværende nivå. Jeg tenker også at «hvorfor jobbet de for å fjerne overgangsnekten, om man ikke har tenkt å handle?». Jeg er også en forkjemper for at det ikke er vits å kjøpe, bare for å kjøpe.

De tre siste kampene mellom Chelsea og Newcastle har vært ekstremt tette oppgjør. Det er kun et mål som har vært forskjellen på dem, og som ventet skjedde det samme for fjerde gang også – denne gang i favør Newcastle.

SEIERSMÅLET: Isaac Hayden stanget inn 1-0 tre minutter på overtid. Foto: Chelsea FC

En annen problemstilling er at Chelsea hadde 10 hjørnespark i løpet av kampen. Newcastle hadde én – på overtid.

St. James’ Park marerittet

Bilde
ST. JAMES’ PARK SPØKELSE: Chelsea har kun vunnet 29.2% av Premier League-kampene mot Newcastle på denne stadion. Foto: Chelsea FC

Siden 2011/12-sesongen har Chelsea kun vunnet to ganger (av åtte forsøk) mot Newcastle på St. James’ Park. Chelsea har scoret 10 mål og sluppet inn 14 mål på disse kampene. Det finnes ingen enkle kamper – og spesielt ikke mot Newcastle på St. James’ Park.

Andreas Christensen

Bilderesultater for Andreas Christensen v Newcastle"
STEG I RIKTIG RETNING: Andreas Christensen har virkelig imponert i de siste to kampene og beviser sin verdi. Foto: Robbie Jay Barrat

En annen som fortjener hyllest, er vår danske midtstopper, Andreas Christensen. Dansken imponerte stort under Antonio Conte, men etter en feil, som endte med mål imot, mot Barcelona i Champions League, så har han egentlig ikke tatt noen som helst steg videre siden den gang. I det siste har han blitt utfordret av Frank Lampard med mangel på hans fysikk og han har blitt sett på som den svakeste av midtstopperne.

Det har Christensen brydd seg fint lite om – og endelig ser man at Christensen har tatt steg i riktig retning. I de to siste kampene mot lag som er kjent for å være «blåmerkekamper» (Burnley og Newcastle) har dansken virkelig stått opp og vunnet de fleste hodeduellene og deler ut blåmerker til de andre kjempene.

Dette er en bra utvikling og jeg håper virkelig han fortsetter å blomstre.

Newcastle-manager, Steve Bruce, fikk kun sin andre Premier League-seier mot Chelsea på 23 forsøk. Bruce har tapt 16 ganger og klart fem uavgjort tidligere.

Det blir på ingen måte enklere for Chelsea framover. De neste kampene i Premier League er: Arsenal (H), Leicester (B), Manchester United (H), Spurs (H).

Vinner ikke Chelsea noen av de, så kan det bli uhyre spennende å se hvor Chelsea ligger på tabellen i slutten nav februar. Det positive er at Chelsea har en liten luke å gå på – men det gjelder å bygge videre på den luken.

Publisert av espentangstad

23 år fra Alta. Har en drøm om å kommentere fotballkamper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: