We love you Chelsea, we do!

Bilde
KNYTTER NEVEN: Chelsea er klare for kvartfinale i FA-Cupen etter å ha slått Liverpool på Stamford Bridge Foto: Chelsea FC

Prestasjonene til Chelsea varierer fra kamp til kamp og det er ikke klart på forhånd hvilket Chelsea-lag vi får se på banen. Én ting er i alle fall sikkert, det er at dagens prestasjon går under kategorien «en av årets beste kamper».

Det var en frenetisk start på kampen og det haglet med sjanser både den ene og den andre veien. Willian hadde en kjempemulighet, men underarmen til Liverpools målvakt reddet den. Samtidig som producer valgte å kjøre reprise på den sjansen, prøvde de rødkledde å spille seg raskt ut av forsvar på en nonchalant måte. Bildene av reprisen erobret skjermen i det vi hørte hjemmefansen juble for scoring og reprisen blir kuttet til en smilende Willian som løp mot hjørneflagget.

Bilde
WILLIAN KLINKET TIL: Det var ikke mange som fikk med seg scoringen direkte på TV, men Liverpool-keeper Adrian var ikke klar for den heller. FOTO: Chelsea FC

Chelsea har som vane at de på død og liv må treffe stengene til motstanderen i løpet av en fotballkamp. Denne gang var det Mason Mount og Olivier Giroud som vant dagens «crossbar-challenge» på Stamford Bridge. Marcos Alonso var noen centimetere unna, men traff ikke denne gang.

Bilde
DEILIGERE BLIR DET IKKE: Den blåfargede Liverpool-gutten punkterte kampen med et fantastisk langskudd. FOTO: Chelsea FC

En mann som virkelig traff, var Liverpool-gutten, Ross Barkley. Etter å ha tatt med noen Liverpool-spillere på luftetur, bestemte han seg for å dryle ballen i nettmaskene og det som skulle vise seg å være nok til å ta seg videre til kvartfinale i FA-Cupen.

Dessverre, kommer sjeldent gode ting alene og denne kampen hadde en særdeles skitten bakside. Skadeproblemene for Lampard vil ingen ende ta. To nye spillere måtte sjekke inn hos klubbens sykehus. Målscorer Willian og Mateo Kovacic, som av mange regnes med som den beste spilleren for Chelsea denne sesongen.

Meldes også ganske tidlig etter kampslutt at det er snakk om akillesskade. Callum Hudson-Odoi røyk sin akilles mot Burnley 22. april 2019, det samme gjorde Ruben Loftus-Cheek én måned senere. Ruben har enda ikke spilt for seniorlaget siden. Håper ikke disse skadene er så ille med Willian og Kovacic.

Kepa Arrizabalaga

Bilde
HOLDT NULLEN: Verdens dyreste keeper var tilbake mellom stengene etter å ha vært på benken en lang periode FOTO: Chelsea FC

Endelig var den unge målvakten tilbake i mål for de blå. 22. januar var sist Kepa stod mellom stengene og fikk kjenne på Lampard-skolen. Leverer du ikke på det nivået som treneren krever, er det benk.

Jeg har i flere uker skrevet på denne bloggen at jeg håper Kepa er tilbake i mål snarest, fordi han er den beste keeperen i Chelsea per dags dato. I dag kunne man se på kroppsholdningen, blikket og prestasjonene at han var klar for denne kampen. Kepa leverte en kamp i toppklassen og fortjener mye av skryten for at Chelsea klarte å holde nullen i dag!

Ingen innlegg uten; men nå håper jeg virkelig Kepa er førstevalget igjen. Ros til Lampard som tør å ta avgjørelser og vise hvem som er sjef. Nå håper vi på at vi endelig kan legge denne ekle keepersituasjonen død og se Kepa blomstre.

En for fremtiden: Billy Gilmour

Bilde
SKOTSKE INIESTA: Billy Gilmour ble kåret til banens beste mot Liverpool FOTO: Chelsea FC

18-år gamle Billy Gilmour fikk sjansen, i selveste hjertet av laget til Chelsea – mot verdens beste klubblag. Jorginho er suspendert i de tre neste kampene og dette var Gilmour sin sjanse å levere en søknad om å vikariere i den rollen. Den søknaden han leverte er umulig å overse og bør være det første navnet som starter mot Everton i neste kamp.

Den skotske midtbanespilleren nevnte tidligere at Andrés Iniesta var hans store forbilde da han vokste opp. Gilmour sa også at han har studert nøye på hvordan spanjolen opererte og dominerte i sin posisjon da han spilte i Barcelona. Skotten har selvfølgelig plukket opp flere av de samme egenskapene som Iniesta hadde og det var tydelig under kvelds kamp på Brua.

Måten han ryddet opp defensivt. Måten han sklei forbi motspillerene. Måten han strør pasningene. Måten han ydmyket Fabinho på i sluttminuttene. Det så rett og slett ut som om Gilmour aldri har gjort noe annet i over 30 år.

Glen Johnson sier at spillerne har utrolig stor tillit til unggutten, siden spillerne tør å sentre ballen til han, enda det er litt risiko inne i bilde. Tillit har mye å si i fotball og det gjelder å ha troen på og stole på at spillerne gjør den jobben.

Vi har tidligere hørt at Álvaro Morata har sagt at han følte at lagspillerne hans ikke hadde troen på at han skulle score mål, og at det var en grunn hvorfor de var litt i tvil om å sentre til han i avgjørende øyeblikk.

Da Chelsea slo Grimsby 7-1 i september gjorde Gilmour akkurat det samme. Det var selvsagt et helt annet lag og enklere motstand, men at 18-åringen gjør nøyaktig det samme mot Liverpool beviser at han kan være «the real deal».

BILLY BOY: En svært ung Billy Gilmour i den vakre Chelsea-drakten fra 2005/06-sesongen.

Om Gilmour spiller de neste kampene i samme stil, så tror jeg faktisk Jorginho skal slite med å få plassen sin tilbake.

Lampard kom med gode ord om stortalentet etter kampslutt:

Cesc Fàbregas har også fulgt med på Gilmour og hadde også bare gode ord å komme med om skotten.

Kvartfinale

Bilde
FA CUP: Ingenting er bedre kalde sene kvelder på Stamford Bridge FOTO: Chelsea FC

Chelsea er klare for kvartfinale og trekningen skjer i morgen etter sluttsignalet i kampen mellom Sheffield Wednesday og Manchester City.

Under finner du en oversikt over hvilke andre lag som fortsatt er med i turneringen og hvilket nummer de har på kulene som skal trekkes opp av bollen.

1 Sheffield Wednesday or Manchester City
2 Sheffield United
3 Chelsea
4 Newcastle United
5 Leicester City or Birmingham City
6 Derby County or Manchester United
7 Tottenham Hotspur or Norwich City
8 Arsenal

#cfcnor

Publisert av espentangstad

23 år fra Alta. Har en drøm om å kommentere fotballkamper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: