Chelsea under koronakrisen

Bilde
FRONTFIGUR: Chelsea har gått ut som et prakteksempel for å hjelpe samfunnet under koronavirus-pandemien. Foto: Chelsea FC

Denne saken skrev jeg opprinnelig for supporterbladet ChelseaChat som tilhører Chelsea Supporters Norway.

Bildet kan inneholde: 5 personer, folk som driver med idrett
CHELSEACHAT: Chelsea Supporters Norway har gitt ut fire utgaver av ChelseaChat denne sesongen og alle som elsker Chelsea FC vil elske disse bladene. Foto: KNUT EINAR MJÅVATN

Chelsea har som vane til å trykke på de rette knappene til enhver tid. Det er slettes ikke noe som burde bli oversett eller bli tatt forgitt. Det har vært litt storm rundt andre klubber om hvordan de har løst denne situasjonen, men nok en gang stikker The Blues seg ut ekstremt positivt.

London-klubben var tidlig ute med å vise sin vilje til å hjelpe verden under koronakrisen med å tilby hotellplass til personell som jobber for det statlige helsevesenet (NHS) i Storbritannia. Hotellet ligger rett ved siden av Stamford Bridge og eies også av klubben selv. Initiativet til dette kom fra øverste hold, nærmere bestemt styreformann Bruce Buck og eier Roman Abramovich. Disse to står også ansvarlig for kostnadene dette skulle medføre.

Buck’s involvement with Chelsea has been invaluable to Abramovich since he took control of the club ten years ago
TOK GREP: Bruce Buck (t.v) og Roman Abramovich (t.h) brukte egne penger på å gi NHS-ansatte hotellplass og mat Foto: MARTIN RICKETT/PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

The NHS North West Clinical Commissing Group (NWCCG) var enormt takknemlig for tilbudet fra Chelsea og Abramovich og de oppfordret også flere hoteller til å gjøre det samme. Dette viser også at Chelsea var en av aller første klubbene til å vise et slikt initiativ.

Chelsea annonserte at de ville tilby gratis måltider til helsearbeidere og andre veldedige organisasjoner som støtter de eldre og andre som er i sårbare grupper. Formålet med dette var at de ønsket å hjelpe ansatte som jobber sent og dermed kan ha vansker med å få i seg god mat på en normal basis, og i tillegg hjelpe til de eldre som er mest utsatt i denne pandemien. Klubben ga gratis måltider, levert av Levy, i en seks ukers periode (forlenget med to uker til) som tilsvarer et nummer av 115,520 måltider totalt.

Det medisinske apparatet til Chelsea har også støttet NHS, ettersom de har frivillig meldt seg til å ta ekstremt viktige medisinske roller under koronakrisen.

Ikke nok med det, så har Chelsea også vist sin store støtte til Refuge, som er en engelsk veldedig organisasjon, for å øke bevisstheten rundt og verdifulle midler til å hjelpe kvinner og barn som opplever hjemme mishandling under denne pandemien. Klubben oppfordret alle til å donere så mye en selv kan og klubben vil selv matche alle donasjoner som Refuge mottar i løpet av en seks ukers periode.

Refuge Against Domestic Violence - Help for women & children.

Klubben bekreftet også at de ikke ville dra nytte av regjeringens koronavirus ordning og at de ikke kom til å redusere antall ansatte og at heltidsansatte fortsatt kom til å bli betalt full lønn. De ansatte som kun jobber på kampdager og lignende får betalt akkurat som om de resterende kampene av sesongen ble spilt som normalt (frem til 30. juni).

Chelsea har også tatt godt vare på kvinnelaget sitt som fortsetter å gi sin støtte økonomisk og annen støtte til kvinnelaget og akademiprogrammet.

Når det gjelder supporterne, ønsker Chelsea å tilbakebetale sesongkortholdere for eventuelle hjemmekamper i Premier League som spilles uten fans. Det var også 3800 fans som hadde planlagt en tur til München for å se returoppgjøret i UEFA Champions League. Chelsea ønsker nemlig å refundere reise- og overnattingskostnader opptil £350 (ca. 4335 NOK etter dagens kurs) per billettholder for å dekke ikke-refunderbare utgifter. Klubben ønsker å dekke dette om dette ble bestilt privat eller gjennom klubben.

Styret i Chelsea har også hatt lengre samtaler med spillere fra seniortroppen for å diskutere hvordan de kan hjelpe klubben økonomisk under disse forferdelige omstendighetene. Formålet med dette har vært for å sikre at ansatte kan få beholde jobben sin, for at fans skal få tilbake pengene sine og for å bidra til aktiviteter med gode formål. Spillerne har hjulpet klubben med samfunnsaktiviteter og støttet veldedige formål i sine egne respektive land og gjennom Players Together-initiativet som støtter det statlige helsevesenet.

Det er så fantastisk å se hvordan vår kjære klubb drives og har stått til hjelp til samfunnet under denne koronakrisen. Toppkarakter og vi kan alle ha troen på at de holder på slik i mange år fremover.

Publisert av espentangstad

23 år fra Alta. Har en drøm om å kommentere fotballkamper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: