Chelsea under koronakrisen

Bilde
FRONTFIGUR: Chelsea har gått ut som et prakteksempel for å hjelpe samfunnet under koronavirus-pandemien. Foto: Chelsea FC

Denne saken skrev jeg opprinnelig for supporterbladet ChelseaChat som tilhører Chelsea Supporters Norway.

Bildet kan inneholde: 5 personer, folk som driver med idrett
CHELSEACHAT: Chelsea Supporters Norway har gitt ut fire utgaver av ChelseaChat denne sesongen og alle som elsker Chelsea FC vil elske disse bladene. Foto: KNUT EINAR MJÅVATN

Chelsea har som vane til å trykke på de rette knappene til enhver tid. Det er slettes ikke noe som burde bli oversett eller bli tatt forgitt. Det har vært litt storm rundt andre klubber om hvordan de har løst denne situasjonen, men nok en gang stikker The Blues seg ut ekstremt positivt.

London-klubben var tidlig ute med å vise sin vilje til å hjelpe verden under koronakrisen med å tilby hotellplass til personell som jobber for det statlige helsevesenet (NHS) i Storbritannia. Hotellet ligger rett ved siden av Stamford Bridge og eies også av klubben selv. Initiativet til dette kom fra øverste hold, nærmere bestemt styreformann Bruce Buck og eier Roman Abramovich. Disse to står også ansvarlig for kostnadene dette skulle medføre.

Buck’s involvement with Chelsea has been invaluable to Abramovich since he took control of the club ten years ago
TOK GREP: Bruce Buck (t.v) og Roman Abramovich (t.h) brukte egne penger på å gi NHS-ansatte hotellplass og mat Foto: MARTIN RICKETT/PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

The NHS North West Clinical Commissing Group (NWCCG) var enormt takknemlig for tilbudet fra Chelsea og Abramovich og de oppfordret også flere hoteller til å gjøre det samme. Dette viser også at Chelsea var en av aller første klubbene til å vise et slikt initiativ.

Chelsea annonserte at de ville tilby gratis måltider til helsearbeidere og andre veldedige organisasjoner som støtter de eldre og andre som er i sårbare grupper. Formålet med dette var at de ønsket å hjelpe ansatte som jobber sent og dermed kan ha vansker med å få i seg god mat på en normal basis, og i tillegg hjelpe til de eldre som er mest utsatt i denne pandemien. Klubben ga gratis måltider, levert av Levy, i en seks ukers periode (forlenget med to uker til) som tilsvarer et nummer av 115,520 måltider totalt.

Det medisinske apparatet til Chelsea har også støttet NHS, ettersom de har frivillig meldt seg til å ta ekstremt viktige medisinske roller under koronakrisen.

Ikke nok med det, så har Chelsea også vist sin store støtte til Refuge, som er en engelsk veldedig organisasjon, for å øke bevisstheten rundt og verdifulle midler til å hjelpe kvinner og barn som opplever hjemme mishandling under denne pandemien. Klubben oppfordret alle til å donere så mye en selv kan og klubben vil selv matche alle donasjoner som Refuge mottar i løpet av en seks ukers periode.

Refuge Against Domestic Violence - Help for women & children.

Klubben bekreftet også at de ikke ville dra nytte av regjeringens koronavirus ordning og at de ikke kom til å redusere antall ansatte og at heltidsansatte fortsatt kom til å bli betalt full lønn. De ansatte som kun jobber på kampdager og lignende får betalt akkurat som om de resterende kampene av sesongen ble spilt som normalt (frem til 30. juni).

Chelsea har også tatt godt vare på kvinnelaget sitt som fortsetter å gi sin støtte økonomisk og annen støtte til kvinnelaget og akademiprogrammet.

Når det gjelder supporterne, ønsker Chelsea å tilbakebetale sesongkortholdere for eventuelle hjemmekamper i Premier League som spilles uten fans. Det var også 3800 fans som hadde planlagt en tur til München for å se returoppgjøret i UEFA Champions League. Chelsea ønsker nemlig å refundere reise- og overnattingskostnader opptil £350 (ca. 4335 NOK etter dagens kurs) per billettholder for å dekke ikke-refunderbare utgifter. Klubben ønsker å dekke dette om dette ble bestilt privat eller gjennom klubben.

Styret i Chelsea har også hatt lengre samtaler med spillere fra seniortroppen for å diskutere hvordan de kan hjelpe klubben økonomisk under disse forferdelige omstendighetene. Formålet med dette har vært for å sikre at ansatte kan få beholde jobben sin, for at fans skal få tilbake pengene sine og for å bidra til aktiviteter med gode formål. Spillerne har hjulpet klubben med samfunnsaktiviteter og støttet veldedige formål i sine egne respektive land og gjennom Players Together-initiativet som støtter det statlige helsevesenet.

Det er så fantastisk å se hvordan vår kjære klubb drives og har stått til hjelp til samfunnet under denne koronakrisen. Toppkarakter og vi kan alle ha troen på at de holder på slik i mange år fremover.

We love you Chelsea, we do!

Bilde
KNYTTER NEVEN: Chelsea er klare for kvartfinale i FA-Cupen etter å ha slått Liverpool på Stamford Bridge Foto: Chelsea FC

Prestasjonene til Chelsea varierer fra kamp til kamp og det er ikke klart på forhånd hvilket Chelsea-lag vi får se på banen. Én ting er i alle fall sikkert, det er at dagens prestasjon går under kategorien «en av årets beste kamper».

Det var en frenetisk start på kampen og det haglet med sjanser både den ene og den andre veien. Willian hadde en kjempemulighet, men underarmen til Liverpools målvakt reddet den. Samtidig som producer valgte å kjøre reprise på den sjansen, prøvde de rødkledde å spille seg raskt ut av forsvar på en nonchalant måte. Bildene av reprisen erobret skjermen i det vi hørte hjemmefansen juble for scoring og reprisen blir kuttet til en smilende Willian som løp mot hjørneflagget.

Bilde
WILLIAN KLINKET TIL: Det var ikke mange som fikk med seg scoringen direkte på TV, men Liverpool-keeper Adrian var ikke klar for den heller. FOTO: Chelsea FC

Chelsea har som vane at de på død og liv må treffe stengene til motstanderen i løpet av en fotballkamp. Denne gang var det Mason Mount og Olivier Giroud som vant dagens «crossbar-challenge» på Stamford Bridge. Marcos Alonso var noen centimetere unna, men traff ikke denne gang.

Bilde
DEILIGERE BLIR DET IKKE: Den blåfargede Liverpool-gutten punkterte kampen med et fantastisk langskudd. FOTO: Chelsea FC

En mann som virkelig traff, var Liverpool-gutten, Ross Barkley. Etter å ha tatt med noen Liverpool-spillere på luftetur, bestemte han seg for å dryle ballen i nettmaskene og det som skulle vise seg å være nok til å ta seg videre til kvartfinale i FA-Cupen.

Dessverre, kommer sjeldent gode ting alene og denne kampen hadde en særdeles skitten bakside. Skadeproblemene for Lampard vil ingen ende ta. To nye spillere måtte sjekke inn hos klubbens sykehus. Målscorer Willian og Mateo Kovacic, som av mange regnes med som den beste spilleren for Chelsea denne sesongen.

Meldes også ganske tidlig etter kampslutt at det er snakk om akillesskade. Callum Hudson-Odoi røyk sin akilles mot Burnley 22. april 2019, det samme gjorde Ruben Loftus-Cheek én måned senere. Ruben har enda ikke spilt for seniorlaget siden. Håper ikke disse skadene er så ille med Willian og Kovacic.

Kepa Arrizabalaga

Bilde
HOLDT NULLEN: Verdens dyreste keeper var tilbake mellom stengene etter å ha vært på benken en lang periode FOTO: Chelsea FC

Endelig var den unge målvakten tilbake i mål for de blå. 22. januar var sist Kepa stod mellom stengene og fikk kjenne på Lampard-skolen. Leverer du ikke på det nivået som treneren krever, er det benk.

Jeg har i flere uker skrevet på denne bloggen at jeg håper Kepa er tilbake i mål snarest, fordi han er den beste keeperen i Chelsea per dags dato. I dag kunne man se på kroppsholdningen, blikket og prestasjonene at han var klar for denne kampen. Kepa leverte en kamp i toppklassen og fortjener mye av skryten for at Chelsea klarte å holde nullen i dag!

Ingen innlegg uten; men nå håper jeg virkelig Kepa er førstevalget igjen. Ros til Lampard som tør å ta avgjørelser og vise hvem som er sjef. Nå håper vi på at vi endelig kan legge denne ekle keepersituasjonen død og se Kepa blomstre.

En for fremtiden: Billy Gilmour

Bilde
SKOTSKE INIESTA: Billy Gilmour ble kåret til banens beste mot Liverpool FOTO: Chelsea FC

18-år gamle Billy Gilmour fikk sjansen, i selveste hjertet av laget til Chelsea – mot verdens beste klubblag. Jorginho er suspendert i de tre neste kampene og dette var Gilmour sin sjanse å levere en søknad om å vikariere i den rollen. Den søknaden han leverte er umulig å overse og bør være det første navnet som starter mot Everton i neste kamp.

Den skotske midtbanespilleren nevnte tidligere at Andrés Iniesta var hans store forbilde da han vokste opp. Gilmour sa også at han har studert nøye på hvordan spanjolen opererte og dominerte i sin posisjon da han spilte i Barcelona. Skotten har selvfølgelig plukket opp flere av de samme egenskapene som Iniesta hadde og det var tydelig under kvelds kamp på Brua.

Måten han ryddet opp defensivt. Måten han sklei forbi motspillerene. Måten han strør pasningene. Måten han ydmyket Fabinho på i sluttminuttene. Det så rett og slett ut som om Gilmour aldri har gjort noe annet i over 30 år.

Glen Johnson sier at spillerne har utrolig stor tillit til unggutten, siden spillerne tør å sentre ballen til han, enda det er litt risiko inne i bilde. Tillit har mye å si i fotball og det gjelder å ha troen på og stole på at spillerne gjør den jobben.

Vi har tidligere hørt at Álvaro Morata har sagt at han følte at lagspillerne hans ikke hadde troen på at han skulle score mål, og at det var en grunn hvorfor de var litt i tvil om å sentre til han i avgjørende øyeblikk.

Da Chelsea slo Grimsby 7-1 i september gjorde Gilmour akkurat det samme. Det var selvsagt et helt annet lag og enklere motstand, men at 18-åringen gjør nøyaktig det samme mot Liverpool beviser at han kan være «the real deal».

BILLY BOY: En svært ung Billy Gilmour i den vakre Chelsea-drakten fra 2005/06-sesongen.

Om Gilmour spiller de neste kampene i samme stil, så tror jeg faktisk Jorginho skal slite med å få plassen sin tilbake.

Lampard kom med gode ord om stortalentet etter kampslutt:

Cesc Fàbregas har også fulgt med på Gilmour og hadde også bare gode ord å komme med om skotten.

Kvartfinale

Bilde
FA CUP: Ingenting er bedre kalde sene kvelder på Stamford Bridge FOTO: Chelsea FC

Chelsea er klare for kvartfinale og trekningen skjer i morgen etter sluttsignalet i kampen mellom Sheffield Wednesday og Manchester City.

Under finner du en oversikt over hvilke andre lag som fortsatt er med i turneringen og hvilket nummer de har på kulene som skal trekkes opp av bollen.

1 Sheffield Wednesday or Manchester City
2 Sheffield United
3 Chelsea
4 Newcastle United
5 Leicester City or Birmingham City
6 Derby County or Manchester United
7 Tottenham Hotspur or Norwich City
8 Arsenal

#cfcnor

Snipp, snapp, snute, så var Champions League-eventyret ute

Bilde
YDMYKET: Lampard måtte se laget sitt bli knust med tre mål mot Bayern München på Stamford Bridge i utslagsrundene i Champions League. Foto: Chelsea FC

Chelsea hang i en syltynn tråd den første omgangen og klorte seg fast i det de kunne for å ikke slippe inn mål, i håp om å sikre seg et bra utgangspunkt til returkampen. Bayern München ble, dessverre, flere hakk for store og ga det unge Chelsea-laget en ordentlig leksjon i hvordan fotball skal spilles.

Klasseforskjell

Frank Lampard sendte ut de samme spillerne som gjorde jobben mot Spurs sist lørdag, men denne kampen ble helt annerledes. Keepersituasjonen i klubben akkurat nå er ekstremt uheldig og jeg vil ikke si at det har hjulpet så veldig. Willy Caballero imponerte i den første omgangen og holdt de blå inne i kampen, men så ble gjestene for sterke. Litt moro å tenke at Chelsea-legenden Petr Cech er yngre enn Caballero.

Antonio Rüdiger hadde ingen god dag på kontoret, ettersom han ofte hang på etterskudd og ofte stod feilplassert, noe som straffer seg på dette nivået. Det er klinkende klart at Chelsea mangler en leder i forsvar og en verdensklasse-spiss som kan ta ansvar. Dette laget savner spillertyper som John Terry og Didier Drogba.

Denne troppen er ganske ung og har ikke voldsomt med bagasje og erfaringer på dette nivået. Reece James og Mason Mount spilte i den nest øverste divisjonen i England sist sesong og beviste at de absolutt har noe å gjøre i denne turneringen i årene som kommer.

Bilde
SKUFFET: Slik så spillerne ut alt for ofte i kveld. Mason Mount hadde flere sjanser, men klarte ikke å treffe mål. Foto: Chelsea FC

Mateo Kovacic var uten tvil Chelseas beste spiller i kveld og vi blå vil ha mye glede av denne spilleren framover. Kanskje like mye glede som Bayern vil ha av Alphonso Davies. For en oppvisning av den 19 år gamle venstrebacken fra Canada. Backen har en stor framtid og kan uten tvil bli verdens beste venstreback om noen år.

Bilde
STJERNESKUDD: Alphonso Davies imponerte stort på Stamford Bridge og har potensial til å bli en av verdens beste i sin posisjon. Foto: Chelsea FC

Rødt kort på Stamford Bridge

I de to siste Premier League-kampene har dommeren lagt igjen det røde kortet sitt hjemme og motstanderen spasert pent og rolig ut av Stamford Bridge noe ufortjent uten karantene. Marcos Alonso trodde dermed det var umulig å få rødt kort på Chelseas hjemmebane og var dermed oppe med armen, noe klønete, i ansiktet på Robert Lewandowski og ble korrekt utvist etter bruk av videodømming og mister dermed returkampen.

Dette var det første røde kortet til en Chelsea-spiller i Champions League siden John Terry mot Barcelona i April 2012. De kongeblå hadde heller ikke sett rødt siden Tiémoué Bakayoko ble utvist tidlig februar 2018 mot Watford.

Trenger opprydding

Det viktigste å ta med seg etter kveldens braktap mot Bayern, er at Lampard har levert varene til den grad at det er godkjent. Lampard tok sjefsrollen og vi visste at dette kom til å bli en svært utfordrende sesong, særlig etter å ha mistet en av verdens beste fotballspillere uten å kunne hente en erstatter. Likevel ligger Chelsea på en 4. plass i Premier League, noe svært få trodde de kom til å gjøre på dette tidspunkt. Målet var også å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League noe som også ble gjennomført.

Den offensive midtbanespilleren, Hakim Ziyech, er allerede sikret og Chelsea er langt ifra å være ferdig med å kikke på overgangsmarkedet. Det er flere spillere som har bevist at de ikke er gode nok for Chelsea – og skal erstattes med nye og bedre spillere.

Bilde
LAGBILDE: Dette er bare begynnelsen på noe stort. Framtiden blir noe helt annet. Foto: Chelsea FC

Det å rope høyt om å sparke sjefen allerede nå – uten at han har fått hentet spillere han ønsker seg og gitt han en fair sjanse er bare vås. Jeg ser også på dette som høyst usannsynlig at det skjer.

Fullt fokus på Premier League

Når alt kommer til alt, så var dette absolutt forventet og både spillerne og trenere får enormt med nyttig erfaringer som kan få dette laget til nye høyder allerede neste sesong. Eventyret i Champions League er over – med mindre noe helt utenomjordisk skjer i returkampen, og det blir fort exit i FA-cupen når Chelsea skal opp imot verdens beste klubblag i øyeblikket.

Da er det kun Premier League og kampen om en topp 4-plassering som er i øynene på Chelsea og vil dermed ha fullt fokus på å klare nettopp dette. Jeg tror Chelsea kommer til å sikre den viktige plassen og hvis det er tilfelle, så er dette absolutt en godkjent sesong!

#cfcnor

90 minutter med motgang

Bilde
NO GOAL: Chelsea fikk scoringen sin annullert etter at VAR grep inn. Dette var kun én av situasjonene som gjorde dette til en sjanseløs kamp. FOTO: Chelsea FC

Chelsea klarte ikke å feste grepet sitt i kampen om topp 4, men åpnet heller døren for flere lag. Chelsea har rotet vekk luken de hadde nedover på tabellen og nå spøker det for den viktige Champions League-plassen.

De blå fra London åpnet kampen veldig bra og hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen. Reece James og Willian hadde en god sjanse hver, men ingen av dem traff innenfor stengene. Michy Batshuayi brente en enorm sjanse etter å ha blitt servert av Mason Mount – og den bommen måtte Chelsea betale dyrt for.

Dette er et problem som har fulgt Frank Lampard og Chelsea gjennom hele sesongen, hvor det skapes sjanser på sjanser, men ingen klarer å sette ballen i nettmaskene. Lampard kan ikke ta skylden for dette, og det er trolig noe vi alle må leve med ut sesongen til nye spillere er på plass. Litt positivt er jo at Chelsea ofte viser at de kan utfordre hvem som helst, og det var mange der ute som ikke trodde at Chelsea kom til å ligge på 4. plass i februar.

TRIVES MOT CHELSEA: Ole Gunnar Solskjær slo Chelsea for tredje gang denne sesongen – hvor to av dem har vært på Stamford Bridge.

Maguire-stempling

Etter rundt 20 minutter spilt, satte Harry Maguire høyrefoten sin rett i sikringsboksen til Michy Batshuayi foran Chelsea-benken. Dette er selvfølgelig ikke greit å gjøre på en fotballbane, og den engelske stopperen hadde egentlig ingen grunn til å løfte opp foten i den situasjonen og er etter min bok et klart rødt kort.

Manchester United-kapteinen mente at han var redd for å få den belgiske spissen over seg og «ga han en fot» for å holde han unna. Det er den dårligste unnskyldningen jeg har hørt hittil i 2020, og som vi kan se i videoen over – så har Chelsea-spissen full kontroll og er ikke i nærheten av å falle over – før han får servert støvelen der det gjør mest vondt.

Anthony Taylor ga Hueng-Min Son rødt kort i desember etter å ha sparket Rüdiger – men den samme dommeren valgte å ikke gi rødt kort denne gang. Taylor brukte heller ikke noen få sekunder på å se situasjonen på VAR-skjermen og dermed slapp stopperen unna.

Utilgivelig videodømming

Alle trodde Kurt Zouma hadde ordnet balanse i regnskapet etter at franskmannen scoret fra et hjørnespark, men den gleden ble raskt fratatt den blå leiren.

SCORET: Zouma satte ballen i mål, men gleden varte ikke lenge. FOTO: Chelsea FC

Manchester United-spiller Fred dyttet Chelsea-kaptein César Azpilicueta inn i Brandon Williams som falt over ende og ga dommerne en «grunn» til å annullere Chelsea-scoringen. Det føltes ekstremt urettferdig og denne situasjonen føyet seg bare på listen over ting som skulle gå imot de kongeblå på Stamford Bridge.

Skader, hårfin offside og stolpeskudd

Ikke klarte Chelsea å sette de sjansene som de skapte, men både N’Golo Kanté (muskelskade) og Andreas Christensen (brukket nese) måtte gi seg med skader. Skader er ikke noe Chelsea trenger flere av ettersom spillere som Christian Pulisic, Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi og Ruben Loftus-Cheek allerede er ute på sidelinjen.

Frank Lampard har allerede sagt at Kanté, Pulisic og Hudson-Odoi ikke blir å spille mot Spurs i tidligkampen på lørdag. Abraham er 50/50.

Mason Mount serverte et praktfullt innlegg til Olivier Giroud som stanget ballen i mål, men nok en gang ble målet annullert av VAR. Denne avgjørelsen var grei, ettersom han var en skostørrelse i offside. Mount hadde også en mulighet da han prøvde seg på frispark i sluttminuttene, men som alt annet i kampen gikk det stang ut.

OFFSIDE: Olivier Giroud kom inn fra benken og satte ballen i mål – men var en skostørrelse i offside. FOTO: Chelsea FC

Keeperplassenalt går inn uansett

Etter kampen mot Arsenal i januar meldte jeg at Kepa Arrizabalaga ikke burde bli droppet til fordel for Willy Caballero foran disse viktige kampene i Premier League og Champions League. Rett og slett fordi disse kampene er så ekstremt viktig og avgjørende for resten av sesongen. Lampard har valgt å benke verdens dyreste keeper i de tre siste kampene (mot Hull, Leicester og Man UTD) – og i de kampene har Chelsea sluppet inn fem mål (av ni skudd på mål).

Caballero er ikke bedre enn Kepa i mine øyne, og Chelsea tjener ingenting på å bruke en målvakt som ikke kan tilføre laget noe ekstra som ikke Kepa kan. I kampen mot Manchester United så slipper altså Caballero inn to mål – av tre skudd på mål.

Chelsea sliter åpenbart på keeperplass. Dette er stort problem – og Caballero er ikke svaret på dette problemet. Håper Kepa er mellom stengene til helgen igjen.

Bilde
KEEPERDUELL: Willy Caballero har stått mellom stengene for Chelsea i de tre siste kampene foran verdens dyreste keeper, Kepa Arrizabalaga. FOTO: Chelsea FC

Stamford Bridge-marerittet

Så langt denne sesongen har Chelsea spilt 16 kamper på Stamford Bridge (kun Premier League og Champions League). Chelsea har vunnet seks, fire uavgjort og tapt seks av kampene.

I løpet av alle disse hjemmekampene har Chelsea registrert 186 skudd totalt (96 på mål) og har scoret 21 mål. Dette er egentlig ganske oppsiktsvekkende, og dette blir ikke noe bedre når du leser videre.

Fordi gjestene på Stamford Bridge har kun hatt 78 skudd totalt (39 på mål) og har scoret 20 mål.

Dette er jo egentlig helt absurd. Chelsea har hatt 108 flere skudd enn motstanderne, men har kun scoret ett mål mer. Tror ikke denne statistikken blir noe penere om en legger til ligacup og FA-Cup i tillegg.

Skyldes dette uflaks, urutinerte spillere eller rett og slett at Chelsea har for dårlige spillere både i forsvar og angrep? Hvor er det egentlig skoen trykker? Dette er uansett helt ville tall.

SLITER PÅ HJEMMEBANE: Chelsea har tapt syv kamper på hjemmebane i alle turneringer.

Nå gleder vi oss til kamp på Stamford Bridge mot erkerival Spurs førstkommende lørdag. Blir fort en kamp med stang ut, VAR-drama og flere sløste sjanser.

#cfcnor #ktbffh

Det ville seg ikke…

POENGDELING: Chelsea klarte ikke å ta alle poengene, selvom de dominerte kampen. Foto: Chelsea FC

Chelsea åpnet kampen forrykende og viste tydelig at de ville dominere kampen på hjemmebane. Et av de store problemene til Chelsea denne sesongen vært at de skaper flust av sjanser i løpet av kamp, men blir straffet fordi de ikke setter sjansene sine.

Dagens tall var klare; Chelsea hadde registrert 19 skudd (åtte på mål), mens Arsenal kun hadde to skudd (to på mål). Fortærende nok – så fant begge skuddene til Arsenal veien til nettmaskene bak Kepa Arrizabalaga.

Det røde kortet til David Luiz

UTVIST: David Luiz måtte forlate banen i sin retur på Stamford Bridge. Foto: Harriet Lander

David Luiz forlot Chelsea på Deadline Day i fjor, og han var ikke en populær mann da han returnerte til Stamford Bridge for første gang etter overgangen.

Først og fremst vil jeg si at David Luiz tok konsekvensen av en forferdelig involvering av Shkodran Mustafi – som lager hele situasjonen ut av ingenting.

Tammy Abraham er frampå og benytter seg av feilen til tyskeren. Den engelske spissen lurer også Bernd Leno og skal egentlig bare sette ballen enkelt i mål, men det var en som måtte stoppe han. David Luiz dytter han i ryggen, som hindrer Tammy Abraham i å avslutte og settes ut av balanse. I tillegg blir han taklet og David Luiz tar KUN mann. Han er ikke i nærheten av å ta ball – og straffespark er det uten tvil.

David Luiz vet at han må få stoppet Abraham – fra en nærmest umulig posisjon. Det jeg har lært av å sett veldig mange kamper med David Luiz, er at han er kynisk (helt greit), og at han alltid lever på grensa. Det gikk ikke uten konsekvenser denne gangen for brasilianeren.

For min del, ser det mer ut som at han prøver å sabotere sjansen for Tammy mer enn det han prøver å ta ballen. Derfor synes jeg at rødt kort var korrekt i denne situasjonen.

Jorginho ble den første spilleren siden Juan Mata i 2012/13-sesongen til å score på hjemme- og bortebane mot Arsenal i samme Premier League-sesong.

Maks uflaks

De fleste kampene ville nok vært avgjort med en 1-0-ledelse og motstander redusert med en spiller til pause, men så lenge en ikke setter sjansene sine, så skal det bare en liten glipp til for at det er fullt kaos igjen.

GLATT: N’Golo Kanté skulle bare stoppe kontringen, men det skulle ikke gå denne ene gangen. Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Getty Images

Det skal være unødvendig å slippe inn mål rett etter at ditt eget lag har hatt hjørnespark, men kanskje det mest frustrerende i denne situasjonen er at Gabriel Martinelli får et elendig touch – og alle tenker at der var den sjansen borte – men så sklir N’Golo Kanté.

Hvor mange ganger har man ikke sett at den glade midtbanespilleren alltid – på en eller annen måte – ender opp med ballen i beina. Det gjorde vondt å se han skli og det var tungt å skulle akseptere det som var i ferd med å skje. Det er dessverre sånt som kan skje i fotballen og det er fryktelig uheldig og kan skje hvem som helst.

Det skal også sies at det er svært imponerende av Martinelli som klarer å gjøre mest mulig skade ut fra situasjonen. Måten han holder farten oppe og er iskald alene med Kepa. Denne unggutten kommer til å bli en stjerne.

Takk for sist

Chelsea klarte å ta ledelsen igjen, og da er det utrolig synd at de blå ikke klarte å være kyniske nok til å holde på den ledelsen. Spesielt med tanke på at kampen spilles på hjemmebane og har en spiller mer. Jeg tror noe av problemet kommer av at Chelsea ikke har en skikkelig forsvarssjef eller den vinnermentaliteten de har hatt tidligere.

HVEM HUSKER MEG: Hector Bellerin satte inn 2-2 like før slutt og reddet et poeng Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Hector Bellerin hadde ingen planer om å forlate Stamford Bridge uten poeng og tok dermed saken i egne hender. Det er to år siden sist høyrebacken scoret mål for Arsenal (mot Bournemouth), men det er ikke første gang han scorer og sikrer uavgjort mot Chelsea.

GJORT DET FØR: Høyrebacken til Arsenal sikret 2-2 på overtid mot Chelsea i 2018 på Emirates Stadium.

For det skjedde nemlig for to år siden også. I januar 2018, scoret også Bellerin mot Chelsea i Premier League og sikret 2-2 på overtid. Den gangen føltes det også ut som et tap. Déjá vu.

Verdens dyreste Kepa

Bilderesultater for Kepa"
SNAKKIS: Kepa Arrizabalaga får massiv kritikk. Foto: Clive Mason/Getty Images

Savnet av en kvalitetskeeper er veldig stor og har ikke vært så stor på veldig lang tid i Chelsea. Kepa Arrizabalaga har hatt en tung sesong i år, men han har ikke vært helt krise som det meldes. Spanjolen har hatt flere gode redninger denne sesongen, som har gjort at Chelsea er der de er i dag.

Tålmodigheten rundt Kepa settes på prøve for tiden – og han klarte ikke å tilfredsstille noen med prestasjonene hans mot Arsenal. Akkurat nå virker det som at han ikke redder noen ting og han har også den verste redningsprosenten i Premier League denne sesongen.

Det er også viktig å huske på at Kepa kun er 25 år og at han nylig har kommet til ny klubb og liga. En av de største forskjellene på Thibaut Courtois og Kepa er høyde + rekkevidde. Og den mangelen på å dominere luftrommet i egen boks – samt det å plukke skudd som kommer langt nede ved stolperota er hovedproblemet akkurat nå.

En annen spansk keeper som også hadde mye trøbbel (spesielt i luftrommet) i starten i Premier League-karrieren sin var David de Gea. Jeg ser noen likheter der og jeg synes det er alt for tidlig å snakke om å erstatte Kepa allerede nå eller til sommeren.

Det Kepa trenger er mer tid, trening og bedre opplevelser. Hvis dette er et vedvarende problem og ikke viser tegn til forbedring over en lang periode, da kommer det til å stilles spørsmålstegn om han er den rette.

Jeg håper forøvrig at han fortsetter mellom stengene i de neste kampene, fordi det å bytte keeper med disse svært viktige kampene som kommer på rekke å rad tror jeg vil forverre situasjonen. De kampene vil være med på å definere resten av sesongen. Jeg synes heller ikke at reservekeeper Willy Caballero har noen ferdigheter som er bedre enn Kepa og ikke har han noen større rekkevidde heller.

En dødelig avslutter

Som nevnt tidligere, så sliter Chelsea med å drepe kampene, selvom de skaper mange sjanser. Tammy Abraham fikk et vondt møte med et reklameskilt og forlot gressmatta haltende etter kampslutt. Lampard har vært ærlig og har alltid vært tydelig på at han ønsker flere offensive alternativer.

Chelsea jobbet aktivt med å få fjernet overgangsnekten i desember – og når en av klodens mest målfarlige spisser ønsker seg bort fra Paris Saint-Germain, så er det en overgang jeg setter høyt oppe.

REDNINGSMANN: Edinson Cavani linkes til Frank Lampard og Chelsea

Tammy Abraham kan ikke spille alle kampene og trenger en læremester. Cavani er en rutinert mann og han kan være nøkkelen til å sikre topp 4. Cavani kan også være mannen som sender Chelsea videre i UEFA Champions League.

Neste Premier League-kamp er borte mot Leicester – og dette er en fryktelig vanskelig kamp, men samtidig en kamp jeg tror passer Chelsea godt. Leicester er inne i en litt vanskelig periode nå, og har tapt fire av de siste seks Premier League-kampene sine.

Leicester spiller kamp 22. januar mot West Ham, så bortekamp 25. januar mot Brentford i FA Cupen (Chelsea spiller samme dag), før de så skal spille semifinale i ligacupen 28. januar.

Flere kamper betyr mer slitasje på troppen. Jeg ser på dette som en liten fordel til Chelsea som spiller færre kamper og har mer tid til restitusjon.

Ingen dans på roser

NEDERLAG: Frank Lampard og Chelsea fikk ikke med seg noen poeng fra St. James’ Park denne gang – heller Foto: Chelsea FC

Chelsea dominerte kampen fra start til slutt, men det var ikke godt nok til å ta med seg poeng tilbake til London – noe The Blues hadde trengt for å sikre topp 4-plasseringen sin.

De blåkledde endte opp med 70% ballbesittelse og hadde 19 skudd i løpet av kampen. Det høres jo, isolert sett, ganske bra ut – men når kun fire avslutninger havnet innenfor stengene, så er det lett å skjønne at det er noe som skurrer. Et problem som Lampard har vært åpen om i media selv.

Problemet i denne kampen var at Chelsea ikke var kliniske foran mål. Newcastle lå bra defensivt og klarte enkelt å låse av angrepsrutinene til Chelsea. De klarte heller ikke å vri spillet raskere når det ble åpne rom på sidene og det gikk litt for sakte. All credit til Newcastle som forsvarte seg som helter.

Chelsea fikk fjernet overgangsnekten og kan handle i dette overgangsvinduet. Chelsea trenger nye offensive impulser som kan ta dette laget et steg videre fra nåværende nivå. Jeg tenker også at «hvorfor jobbet de for å fjerne overgangsnekten, om man ikke har tenkt å handle?». Jeg er også en forkjemper for at det ikke er vits å kjøpe, bare for å kjøpe.

De tre siste kampene mellom Chelsea og Newcastle har vært ekstremt tette oppgjør. Det er kun et mål som har vært forskjellen på dem, og som ventet skjedde det samme for fjerde gang også – denne gang i favør Newcastle.

SEIERSMÅLET: Isaac Hayden stanget inn 1-0 tre minutter på overtid. Foto: Chelsea FC

En annen problemstilling er at Chelsea hadde 10 hjørnespark i løpet av kampen. Newcastle hadde én – på overtid.

St. James’ Park marerittet

Bilde
ST. JAMES’ PARK SPØKELSE: Chelsea har kun vunnet 29.2% av Premier League-kampene mot Newcastle på denne stadion. Foto: Chelsea FC

Siden 2011/12-sesongen har Chelsea kun vunnet to ganger (av åtte forsøk) mot Newcastle på St. James’ Park. Chelsea har scoret 10 mål og sluppet inn 14 mål på disse kampene. Det finnes ingen enkle kamper – og spesielt ikke mot Newcastle på St. James’ Park.

Andreas Christensen

Bilderesultater for Andreas Christensen v Newcastle"
STEG I RIKTIG RETNING: Andreas Christensen har virkelig imponert i de siste to kampene og beviser sin verdi. Foto: Robbie Jay Barrat

En annen som fortjener hyllest, er vår danske midtstopper, Andreas Christensen. Dansken imponerte stort under Antonio Conte, men etter en feil, som endte med mål imot, mot Barcelona i Champions League, så har han egentlig ikke tatt noen som helst steg videre siden den gang. I det siste har han blitt utfordret av Frank Lampard med mangel på hans fysikk og han har blitt sett på som den svakeste av midtstopperne.

Det har Christensen brydd seg fint lite om – og endelig ser man at Christensen har tatt steg i riktig retning. I de to siste kampene mot lag som er kjent for å være «blåmerkekamper» (Burnley og Newcastle) har dansken virkelig stått opp og vunnet de fleste hodeduellene og deler ut blåmerker til de andre kjempene.

Dette er en bra utvikling og jeg håper virkelig han fortsetter å blomstre.

Newcastle-manager, Steve Bruce, fikk kun sin andre Premier League-seier mot Chelsea på 23 forsøk. Bruce har tapt 16 ganger og klart fem uavgjort tidligere.

Det blir på ingen måte enklere for Chelsea framover. De neste kampene i Premier League er: Arsenal (H), Leicester (B), Manchester United (H), Spurs (H).

Vinner ikke Chelsea noen av de, så kan det bli uhyre spennende å se hvor Chelsea ligger på tabellen i slutten nav februar. Det positive er at Chelsea har en liten luke å gå på – men det gjelder å bygge videre på den luken.

Genistrek av Lampard

Bilde
TOK INNERSVINGEN: Lampard gjorde en viktig endring på laget sitt mot Spurs og det viste seg å være en genistrek. Foto: Chelsea FC

Frank Lampard byttet ut 4231/433-formasjonen til en 343/523-formasjon til storkampen på Tottenham Hotspur Stadium mot José Mourinho – og den endringen var perfekt.

Chelsea har spilt med tre midtstoppere et par ganger tidligere denne sesongen, som for eksempel borte mot Wolves og Ajax. Chelsea vant begge disse kampene og har hatt stor suksess med denne formasjonen tidligere.

De blå fra London stod uten seier mot topplagene i England og er noe som har vært et svakt punkt hos Chelsea denne høsten. Selvom Chelsea har vært på samme nivå kvalitetsmessig og gitt verdens beste lag motstand – har ikke The Blues klart å få et resultat og stått igjen med absolutt ingenting. Endelig snudde det.

Chelsea har nå vunnet tre kamper på rad mot Spurs, for første gang siden 2008.

Frank Lampard har nå slått José Mourinho to av to ganger når de har møttes. Dette var også første gang, av 14 anledninger, at Mourinho tapte på hjemmebane (i alle turneringer) mot et lag som han har trent tidligere. Portugiseren stod med en rekke på 12 kamper vunnet og kun én uavgjort, men den uslåelige rekken ble stoppet av hans tidligere elev Frank Lampard.

Bilde
SLÅTT: Mourinho tapte for første gang på hjemmebane mot en tidligere klubb Foto: Chelsea FC

Det ironiske her var jo at det var nettopp José Mourinho som var bekymret ovenfor Chelsea i store kamper. Portugiseren mente at Chelsea måtte legge mer vekt på forsvarsspillet – slik som andre toppklubber gjør – og ikke bare fokusere på det fantastiske angrepsspillet. Han sa også at når de finner balansen på det offensive og defensive blir Chelsea et av de beste lagene i fremtiden.

Det var jo akkurat det Chelsea gjorde i går kveld. Det at Chelsea startet med tre midtstoppere og to vingbacker låste av alle truslene hjemmelaget hadde å by på – mens dette systemet samtidig lot de smale kantspillerene og Tammy Abraham skape uro i forsvaret deres.

Marcos Alonso var også på banen for første gang siden han ble byttet ut i pausen mot Ajax i UEFA Champions League 5. november. Dette er hans fjerde sesong i Chelsea og det er ingen hemmelighet at den spanske venstrebacken er best i en vingback-rolle. Det var også en (av mange) faktorer til at dette taktiske grepet var perfekt. Det var tydelig at Chelsea ønsket å angripe bakrommet til Serge Aurier som hadde store vanskeligheter for å stoppe Marcos Alonso og en alltid-løpende Mason Mount. Aurier var satt under press og ble tvunget til å lage hjørnespark – et hjørnespark som endte med scoring av en fantastisk Willian.

De tre stopperne

Bilde
STERKE OG SOLIDE: Antonio Rüdiger (t.v), Kurt Zouma (m) og Fikayo Tomori (t.h) storspilte i én trebackslinje. Foto: Chelsea FC

Disse tre stopperne har veldig mange like trekk, men utfyller samtidig hverandre på en helt spesiell måte. Savnet har Rüdiger har vært ekstremt stort, men nå ser vi hva vi har manglet i forsvar. Jeg føler at våre midtstoppere kan alt. De er sterke, de er raske og er dominerende i lufta. Noen er sikrere med ball enn andre, og aldersforskjellen gjør at de inntar forskjellige roller. Tomori virket litt stresset i starten av kampen, men det forsvant like fort, og noe av grunnen tror jeg er Zouma og Rüdiger. Jeg har virkelig troen på at om disse tre fortsetter bak, kan de tre bli noe helt spesielt sammen.

Etter at Tomori hadde blokkert et skudd like før slutt, var Rüdiger og Zouma rett på for å klemme og gi high five. Dette er et sterkt bånd og samhold, som vi ofte har sett i form av Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli fra sine dager i Juventus og Italia.

Det å ha et familie-forhold i forsvar er nøkkelen. De må selvfølgelig utfylle hverandre på en helt spesiell måte, i form av at de tre bak både har like og forskjellige kvaliteter som utfyller hverandre, noe våre tre har.

Willian

Man of the Match. Én av de aller beste kampene Willian har hatt i Chelsea-drakta. En prestasjon vår gamle nummer 10 ville vært ekstremt stolt av. Willian var en spiller i verdensklasse og det er akkurat denne Willian vi trenger å se oftere.

Jeg har alltid vært en stor fan av Willian, og ønsket meg han til Chelsea da han herjet på Stamford Bridge for Shakhtar i Champions League. Om denne utgaven av Willian kan opprettholde formen sin resten av sesongen, så tror jeg store ting kan skje til våren. Skulle denne formen fortsette er jeg sikker på at han kommer til å signere en ny kontrakt – og da har faktisk ikke Chelsea råd til å miste han gratis.

Bilde
VERDENSKLASSE-SCORING: Willian driblet seg rundt Aurier og skrudde den i lengste forbi en sjanseløs Gazzaniga Foto: Chelsea FC

Dette var første gang siden 2016 (mot Stoke) at Willian scorer to mål i én Premier League-kamp og kun hans andre gang noensinne i den engelske toppdivisjonen. Brasilianeren står også med 215 Premier League-kamper.

Chelsea har nå vunnet flest Premier League London-oppgjør, og står med 129-seiere. Arsenal har nest-flest med 128-seiere.

Bilde
NUMMER 10: Willian banket straffen i mål – noe nummer 10 ofte gjør for Chelsea Foto: Chelsea FC

Denne straffescoringen av Willian var Chelseas 100. Premier League-mål mot Spurs – og det er kun tre lag (Man Utd, Liverpool og Arsenal) som har scoret flere enn mot én klubb.

VAR

Jeg har ikke tenkt å gå i dybden her, men vil si at at bruken av VAR under denne kampen var veldig god. Noen ting tok kanskje litt lang tid, men her blir VAR brukt til å rette opp en «clear & obvious mistake» når dommer Anthony Taylor velger å gi frispark til Paulo Gazzaniga når han fullstendig bommer på ball og hopper inn i Marcos Alonso.

Vil også legge til at det skal være unødvendig å bruke VAR på en så åpenbar situasjon – men dommere kan ikke få med seg alt sammen – og feil kan skje. Derfor trenger også toppdommere den hjelpen de kan få.

Bilde
DØMTE FRISPARK: Dommer Anthony Taylor dømte frispark i denne situasjonen – men VAR ryddet opp og ga Chelsea et korrekt straffespark Foto: Chelsea FC

VAR ble også brukt til å se på at Hueng-Min Son sparket til Antonio Rüdiger – noe som endte med et korrekt rødt kort til Son.

Dette var uten tvil en svært viktig seier for Chelsea og har dermed kontroll på 4. plassen igjen – og holder også rival Spurs seks poeng bak.

GLEDESSCENER: Disse scenene etter kampen var til å få gåsehud av. Det at Lampard slo seg på brystet minnet også veldig om slik Mourinho alltid gjorde.

Det forholde, følelsene og samhold som spillerene viste etter kamp var egentlig ikke noe vi så under Maurizio Sarri. Frank Lampard skaper noe helt spesielt i Chelsea nå og måten han jobber på, ikke bare på det fotballfaglige, men også måten han behandler spillerne på må ikke undervurderes. Det at han har så stor respekt innad i klubben også – ettersom han muligens er klubbens aller største legende – får alle til å tro og lytte på hans verdier og planer.

Bilde
GLADE JUL: Chelsea kan feire julaften på 4. plass i Premier League Foto: Chelsea FC

Kampen i går ble en fantastisk start på jula og det er bare å glede seg til den neste kampen på Boxing Day mot Southampton. Mateo Kovacic fikk gult kort og mister dermed denne kampen, men er klar til kampen mot Arsenal på Emirates Stadium.

Til alle dere som fullførte dette julehefte og kom til bunnen – så vil jeg takke for at dere tok tiden til å lese – og jeg ønsker dere alle en riktig god jul. Kos dere masse med familie og venner!

Chelsea møter tysk gigant

TREKNING: Bayern München ble trukket som Chelsea sin motstander i åttendedelsfinalen i UEFA Champions League Foto: Chelsea FC

Chelsea tar imot Bayern München i den første utslagsrunden i UEFA Champions League. Kampen på Stamford Bridge skal spilles tirsdag 25. februar, og returkampen skal spilles onsdag 18. mars.

Bayern vant alle seks kampene i gruppespillet og endte opp med en målforskjell på 24-5. De har i tillegg en av verdens aller beste spisser, Robert Lewandowski på lag – og han er toppscorer i Champions League med 10 mål denne sesongen.

Robert Lewandowski har slitt med lysken i høst, og skal opereres i vinterpausen. Dermed tennes et lite håp for oss blå. Han rekker nok kampene mot Chelsea etter operasjonen, men å være ute av spill i noen uker kan påvirke formen hans.

Det viktigste angående denne trekningen var å unngå Paris Saint-Germain og FC Barcelona og akkurat derfor er jeg relativt fornøyd med trekningen.

Frank Lampard og Chelsea har hatt flere gode øyeblikk mot Bayern tidligere!

Chelsea vant som kjent på straffesparkkonkurranse mot Bayern sist de møttes i Champions League finalen i 2012. Frank Lampard var også med den gangen og vil uten tvil være til stor hjelp for dagens Chelsea-spillere til å skrive sin egen historie på Allianz Arena i 2020.

MUTED: Bayern har enda mareritt etter å tapt Champions League finalen mot Chelsea i 2012

Det er fortsatt lenge til disse kampene skal spilles, og derfor har dagens form til klubbene nærmest null å si, fordi tilstanden i klubbene kan se helt annerledes ut i februar. Jeg vil nok anse Bayern som favoritter her, men jeg tror det kommer til å bli ekstremt jevnt – og London-klubben har definitivt en sjanse til å ta seg videre til kvartfinale.

Bayern ligger foreløpig på 5. plass i Bundesliga etter 15 kamper spilt. I skrivende stund ligger de seks poeng bak serieleder RB Leipzig.

Både Chelsea og Bayern har slitt defensivt i ligaen denne sesongen, så her lukter det mål begge veier. Begge lagene er nok interessert i hente inn én forsvarsspiller når overgangsvinduet åpner i januar.

Er det én ting som er sikkert – så er det at man aldri kan avskrive Chelsea i UEFA Champions League. The Blues har også vist ved flere anledninger at de kan matche nivået mot de beste lagene i verden. Det er på tide igjen å vise verden hvem Chelsea Football Club er!

Hvem kan Chelsea møte i UEFA Champions League?

Bilderesultat for uefa champions league

Chelsea FC tok seg som kjent videre fra en veldig vanskelig gruppe i årets utgave av UEFA Champions League – og er dermed klare for utslagsrundene. Her skal vi se litt på hvem Chelsea kan møte.

Skjermdump fra UEFA.com

The Blues kom på andre plass i Gruppe H, og vil dermed møte en gruppevinner. London-klubben vil ikke kunne møte et lag fra samme nasjon i første utslagsrunde. De kongeblå vil også spille på Stamford Bridge i den første kampen – så da gjelder det å utnytte hjemmefordelen maksimalt – og unngå å slippe inn bortemål.

Chelsea kan møte FC Barcelona, Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain og RB Leipzig.

FC Barcelona: Sist Chelsea kom til åttendedelsfinalen i Champions League – møttes nettopp disse to lagene. Det var i 2018 da Antonio Conte var sjef i Chelsea. Da scoret Lionel Messi for aller første gang mot Chelsea, én på Stamford Bridge og to ganger på Camp Nou og sendte Chelsea ut av turneringen.

Bilderesultat for Chelsea - Barcelona 1-1 Messi
VERDENS BESTE FOTBALLSPILLER: Én liten dropp i konsentrasjonen og denne magikeren vil straffe laget ditt. Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Bayern München: Sist gang Chelsea møtte Bayern i Champions League var på deres egen hjemmebane i finalen i 2012. Bayern feiret som om de hadde vunnet finalen allerede før start – men de tok så vanvittig feil. Chelsea – mot alle odds – vant etter straffesparkkonkurranse og vant turneringen for første gang (og eneste hittil) i klubbens historie og ble dermed den første klubben fra London til å vinne Champions League.

KING DIDIER: Didier Drogba satte den avgjørende straffen i mål bak Manuel Neuer og Chelsea kronet til Champions of Europe. Foto: Alex Livesey/Getty Images

Juventus: Chelsea og Juventus møttes sist i gruppespillet i 2012/13-sesongen. «Den gamle dame» smadret Chelsea 3-0 i Torino og dette ble Roberto Di Matteo sin siste kamp som Chelsea-sjef. Jeg husker at Chelsea sin offensive rekke bestod av Oscar, Eden Hazard og Juan Mata – og det funket ikke spesielt bra, dessverre. En svært frustrerende kamp hvor Chelsea egentlig ikke hadde noen som helst sjanse.

Chelsea kan potensielt møte sin tidligere trener, Maurizio Sarri, bare ni måneder etter at han vant UEFA Europa League med Chelsea.

SKUFFET: Juan Mata og Eden Hazard sjanseløse mot Juventus i Torino

Paris Saint-Germain: Dette har i nyere tid blitt en slags klassiker. Chelsea og PSG møtes «alltid» i sluttspillet i Champions League – og jeg tror hverken Chelsea- eller PSG-fans blir overrasket om det blir disse to som møtes i åttendedelsfinalen på nyåret. Sist gang disse møttes var i 2015/16-sesongen, og den gang ble den franske hovedstadsklubben for sterke for de blå fra London. PSG vant 2-1 (4-2 sammenlagt) på Stamford Bridge etter mål av Adrien Rabiot og Zlatan Ibrahimovic. Det begynner å bli noen år siden Chelsea og PSG har hilst på hverandre, så da der det vel på tide å slå på tråden igjen.

TAKK FOR SIST: Chelsea og PSG har hatt sine dueller opp gjennom årene – og nå er det på tide å slå. eller sparke, tilbake Foto: Reuters

RB Leipzig: Chelsea har aldri møtt RB Leipzig tidligere, og det er viktig å påpeke at ingen kamper er enkle i Champions League, men dersom jeg kunne valgt motstander ville jeg valgt RB Leipzig. Om det skulle bli disse to som møtes, så er dette en kamp jeg ville anbefalt i aller høyeste grad til alle nøytrale fordi her blir det målkalas.

Chelsea og Valencia har vært i samme gruppe i UEFA Champions League kun to ganger tidligere, og begge disse gangene har Chelsea gått helt til finalen. Sist var i 2011/12-sesongen og vi alle husker hvordan det endte! Dette betyr jo at det må bli finale i år også, ikke sant.

Trekningen skjer mandag 16. desember kl 12:00 norsk tid!

Norske helter i Chelsea

SEIERSBRØL: Her samler de seg rundt Maren Mjelde etter at hun har sendt Chelsea i ledelsen mot Manchester City. FOTO: Harriet Lander – Chelsea FC/Getty Images

Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea slo Manchester City 2-1 på Kingsmeadow søndag ettermiddag.

Gjestene fra Manchester tok ledelsen like før timen var spilt, men scoringene fra Bethany England og Maren Mjelde på to minutter gjorde at de blå fra London kunne juble for tre poeng og klatre på tabelltopp.

TABELLTOPP: Chelsea topper Women Super League og er det eneste laget som ikke har tapt

Dette er den andre gangen denne sesongen at Chelsea-legenden fra Bergen blir matchvinner for Chelsea i Women Super League. Forsvarsspilleren sikret også 1-0-seieren over Manchester United i november.

MÅLSCORER: Maren Mjelde avgjorde kampen fra straffemerket mot Manchester United i november. Foto: Chelsea FC

Emma Hayes, som er treneren til Chelsea, nekter at laget sitt skal gi opp og får alltid laget sitt til å kjempe til siste slutt. Det gjenspeiler seg på fotballbanen, ettersom spillerne blør for drakten. Da er det ekstremt moro for oss nordmenn at de med norsk pass avgjør kampene til Chelseas favør.

Mjelde sin lagkamerat og landslagskollega Maria Thorisdottir har også tatt ansvar tidligere i høst da hun satte inn seiersmålet mot Arsenal like før slutt. Dette var også hennes første ligamål for de blå – og det kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt.

Guro Reiten er den den siste av vår norske trekløver som leverer varene i England. Reiten kom til Chelsea fra LSK Kvinner i sommer. Angrepsspilleren fra Møre og Romsdal har notert seg fire målpoeng på åtte kamper i ligaen.

Chelsea har imponert stort denne sesongen, spiller veldig fin fotball og virker ustoppelige. Vi gleder oss selvfølgelig til fortsettelsen og håper også at flere følger med på kvinnelaget til Chelsea. Det er stadig økende interesse for kvinnefotballen og Women Super League.

Neste ligakamp for Chelsea er borte mot Liverpool 15. desember. Flere av Chelsea-kampene har blitt sendt på TV – blant annet; Chelsea – Spurs fra Stamford Bridge og Chelsea – Arsenal. Dagens kamp mot Manchester City ble også sendt på TV. Kampene kan du se på Viasport.

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang